Cand ai nevoie de un neurochirurg?

Cand ai nevoie de un neurochirurg

Ce este un neurochirurg? Majoritatea crede că medicii neurochirurgi se ocupă de diagnosticarea și tratarea, în mod chirurgical, a afecțiunilor de la nivelul sistemului nervos central și periferic. Cei mai mulți dintre oameni asociază termenul de neurochirurg cu medicul chirurg care operează pe creier. Și este corect, dar ceea ce deseori nu se știe este că neurochirurgul se ocupă, de fapt, de tratarea întregul sistem nervos. Acest lucru înseamnă că neurochirurgii pot trata durererile de picior, de gât și de spate, boli degenerative, sciatica, discurile herniate și multe altele.

De foarte mai multe ori, durerea pe care o resimți se poate transmite prin sistemul nervos. Acest lucru înseamnă că o afecțiune se poate manifesta într-un loc, dar durerea să apară în altul. Neurochirurgii sunt pregătiți și pentru astfel de situații și sunt capabili să trateze și stări precum epilepsia, accidentul vascular cerebral sau diferite dureri cronice.

De asemenea, există situația, spre exemplu, în care din cauza durerilor de mână sau picior se prezintă la un medic. Acesta prescrie un tratament, dar, deși este respectată administrarea, acesta nu are niciun efect. Atunci, este posibil ca sursa durerii să nu fie chiar din acea zonă, ci, în alta. Tocmai de aceea, este recomandată vizita la un medic neurochirurg, pentru că acesta poate fi cheia pentru a oferi soluția de care ai nevoie.

Tot neurochirurgul poate fi medicul specialist la care trebuie să te prezinți dacă suferi de dureri la nivelul cefei, al gâtului și dureri de spate. Spre deosebire de alte specialități medicale, neurochirurgia a avansat foarte mult, folosind tehnologii de ultimă generație. Acestea permit medicului neurochirurg să efectueze aproape toate tipurile de proceduri pentru restabilirea sănătății coloanei vertebrale, inclusiv intervenții chirurgicale minim invazivă pentru reconstrucția spatelui.

Această tehnică utilizează instrumente speciale pentru a crea cele mai mici incizii, necesare pentru a accesa zona cu probleme. Cei mai mulți neurochirurgi folosesc, de asemenea, tehnologii de ultimă generație de imagistică 3D, pentru a vizualiza în detaliu interiorul coloanei vertebrale sau al creierului. Aceste metode sunt extrem de utile pentru că adaugă un plus de siguranță și precizie în diagnosticare și tratament.

De asemenea, medicul neurochirurg poate veni cu un plan pentru a trata afecțiunea de care suferi fără a apela la intervenția chirurgicală. De-a lungul timpului, au fost foarte multe situații în care un medic neurochirurg a reușit să rezolve problemele unui pacient doar prin terapie fizică, cu ajutorul unor medicamente antiinflamatorii sau prin alte mijloace non-chirurgicale.

Totodată, indiferent că vorbim despre dureri cronice, diferite traume sau probleme degenerative, un neurochirurg este capabil să identifice și să trateze toate afecțiunile sistemului nervos. Un medic neurochirurg dedicat lucrează direct cu pacientul, pentru a determina toate opțiunile de tratament pentru afecțiunea diagnosticată și pentru a alege cea mai bună soluție, ținând cont de interesul pacientului.