Despre mine

Home Despre mine
Bentia Dan

Dr. Benția Dan Răzvan

Medic primar neurochirurgie

Doctorand neurochirurgie

Supraspecializare: Microchirurgie Cerebrală, Microchirurgie Spinală, Tehnici Minim Invazive Cerebrale & Spinale

Ce este un neurochirurg?

Majoritatea oamenilor cred ca a fi neurochirurg înseamnă în primul rand să operezi pe cea mai complexă parte a corpului care ne face umani, și anume creierul. Însă, a fi neurochirurg înseamnă mult mai mult decât a opera pe creier sau pe coloana vertebrală.

Neurochirugia este o specializare medicala ce implică diagnosticarea și tratamentul pacienților cu leziuni ale sistemului nervos periferic si a bolilor/leziunilor cerebrale, măduvei spinării și coloanei vertebrale. În funcție de natura leziunii sau a bolii, neurochirugul poate oferi îngrijire chirurgicală și / sau non-chirurgicală.

Despre mine

M-am nascut într-o familie de medici, iar mama mea Bentia Lucia, a fost unul dintre medici care si-a iubit profesia cu o pasiune de nedepasit: 68 de ani s-a prezentat la spital, zi de zi. Specializata in anestezie si terapie intensiva, este modelul care mi-a marcat copilaria si m-a inspirat in alegerea profesiei mele.

Niciodata nu mi-am dorit sa fiu altceva si niciodata nu am regretat ca am ales sa devin neurochirurg. Neurochirurgia este o ramura aparte deoarece poate ajuta atat de mult pacienti, incepand pe cei care sufera de dureri de spate sau de gat, dar si pe cei care sufera de nevralgia de trigemen, au tumori cerebrale sau boala Parkinson.

În plus, un neurochirurg este specializat și în prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea tulburărilor neurologice, iar din acest motiv neurochirugii sunt chemați ca și sprijin in medicina de urgenta, neurologie, medicina interna, medicina de familie sau ortopedie.

După finalizarea facultatii de medicina militara a urmat o scurta perioada de stagiatura in cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Bucuresti, unde am deprins diferite tehnici chirugicale in cadrul sectiei de chirurgie generala.

Începând cu anul 2001 m-am îndreptat spre neurochirugie și au urmat astfel nenumarate stagii, specializari si participari la cursuri specifice, sub indrumarea unor mari profesori atat din România (Prof Dr Ciurea, Prof Dr Danaila, Prof Dr Exergian), cât și din străinatate.

Incepand cu anul 2016 sunt medic primar neurochirurg in cadrul spitalului Sanador si doctorand in neurochirugie. Cu experiență si practică neurochirurgicală în Romania (Floreasca, Bagdasar, Sf Constantin, Sanador), Franța (Centrul Spitalicesc Universitar Nancy) si in Belgia (Centrul Spitalicesc Crestin Liege), m-am supraspecializat in microchirurgie cerebrală, microchirurgie spinală, tehnici minim invazive cerebrale și spinale.

Performanțe medicale

  • 20+ ani experiență chirurgicală
  • 17+ ani experiență neurochirurgicală
  • peste 6 ani de neurochirugie minim invazivă
  • peste 3000 hernii de disc lombare operate
  • peste 1000 hernii cervicale operate

  • peste 1000 hematoame intracraniene operate
  • peste 1000 stenoze de canal lombar operate
  • peste 500 tumori cerebrale operate
  • peste 500 de fracturi vertebrale operate cu tije & șurburi
  • peste 300 vertebro & kihoplastii pentru tasări vertebrale

Arii de expertiză medicală

Neurochirurgie minim invazivă spinală

Vertebroplastie, kihoplastie, fixare cu tije și suruburi percutana lombara

Neurochirurgie minim invaziva cerebrală

Proceduri endoscopice intraventriculare pentru hidrocefalie, hemoragie intraventriculară, tumori intraventriculare; proceduri endoscopice transnazale pentru regiunea hipofizară (tumori selare, supraselare, craniofaringioame)

Patologie spinală - Afecţiuni degenerative

hernie de disc lombară, hernie de disc cervicală, hernie de disc toracală, stenoza de canal lombar, stenoza de canal cervical, spondilolistezis lombar, Traumatisme vertebromedulare (cervical, toracal, lombar, cu sau fara interesare medulara), Tumori spinale primare & metastaze- vertebrale, extradurale, intradurale, intramedulare, Patologie vasculară spinală, Patologie infecţioasă spinală

Patologie cerebrală

Tumori cerebrale primare, metastatice, Patologie vasculară cerebrală - hematoame intracerebrale supratentoriale şi de fosă posterioară, Anevrisme cerebrale, Malformaţii arterio-venoase cerebrale, Traumatisme cranio-cerebrale, Patologie infecţioasă craniană, Hidrocefalie

Vrei să afli cum poate neurchirurgia minim invazivă să te vindece și să îți îmbunătățească în mod considerabil calitatea vieții?